filmrecension- So undercover

Halloj! 
 
Filmen so undercover såg ag för någon dag sen så nu kommer recensionen på den. 
 
Jag tänkte inte skriva så mycket vad den handlar om utan ge er länken till trailern. (bara för jag inte vet hur man lägger in hela yputube-klippet här på bloggen, vet någon? tala om för mig) 
Så trailern hittar ni om ni klickar HÄR.
 

Jag tyckte denna film var riktigt bra, det var ingen typisk tonårsfilm utan den var annorlunda. Filmen var också en komedi vilket inte gjorde något sämre, den var vekligen rolig vid vissa tillfällen. Men jag tyckte filmen var lite förvirrande ibland, under en tid förståd jag inte så mycket men i slutet förstof iallafall jag mer vad som hade hänt innan. Det är mycket olika namn som man åste hålla reda på om man vill ha koll på allt som händer. Men även fats jag inte hade sån koll tyckte jag ändå den var bra och verkligen värd att se. 
 
 

Filmrecension- Safe heaven

Halloj!
Sov över hos en kompis för några dagar sen co hdå såg vi några filmer så nu kommer filmrecensionerna för filmerna vi såg. (Dock inte samtidigt.)
Vi börjar med filmer vi såg först:
Safe heaven
 
Denna film är vekligen huuur bra som helst och har ni inte sett den än tycker jag verkligen ni ska kolla in den! 
Det handlar om en tjej som flyr ifrån polise. (och varför tänker jag inte säga för då avslöjar jag en viktig del i filmen) Men hon kommer iallafall til en mycig liten stad där hon gömmer sig. Hon träffar en ung man och hans barn, det blir lite kärlek inblandat. Polisen fortsätter leta och hemligheter avslöjas. 
Jga är inte den bästa på att förklara saker och ting så därför kan ni kolla in trailern HÄR!  
 
Jag bara älskar filmen! Den har dock ett konstigt slut å man får hönga med i slutet men annars var den såå bra Filmen har verkligen allt! Både kärlek, spänning- allt! Jag vet inte om jag kan skriva så mycket mer förutom att kolla in den!! Ni kommer inte ångra er! 
 
 

Bokrecension- Flickan i Rött

Hej!
jag läste ut flickan i rött igår och därför tänkte jag nu ge er bokrecensionen på den! Eftersom det var en lånebok så har jag redan lämnat tillbaka den så jag kan tyvärr inte skriva det som står på baksidan. Men jag kommer förklara lite vad den handlar om. 
 
Boken handlar om Evie som inte är som alla andra, hon har en gåva. Hon har fått gåvan i arv av sin farmor. Evies pappa förstår henne men hennes mamma försöker låtsas som om Evies gåva inte existerar. Evie får edan tecken som hon följer och hon lä sig mer om sig själv och sin gåva.
 
Det är jättesvårt att förklara vad boken handlar om utan att avslöja något, för det vill jag inte. 
När jag läste vad boken handlar om på baksidan av boken ville jag verkligen läsa boken för den veklade vara så spännande. Men nu när jag läst ut den var den inte så spännande som jag trodde och texten på baksidan förklarade inte så bra vad den handlade om. 
Jag tyckte inte denna bok var så jätte bra, den var seg i början och ganska komplicerad. Det var mot slutet det började hända grejer och det blev lite mer spännande. Den var ändå lite mystisk, eller vad man ska säga, så om du gillar myctiska böcker kan denna passa. Den var väldigt lättläst för mig också så jag läste ut den ganska snabbt. 
 
Samma bild jag la ut förut men jag tänkte att det gör väl inget. 
 

Mörka Makter- Kapitel 2

Nu tänkte jag lägga ut änne ett kapitel av min historia. Hoppas ni gillar det! 
 

KAPITEL 2

Ända sedan den där drömmen har Natalie ständigt varit rädd för natten och sömn. Tänk om drömmen skulle komma tillbaka med ännu värre skador än den första. Natalie har försökt hålla sig uppe hela nätterna men tillslut har hon ändå somnat, för att sedan vakna upp totalt livrädd. Efter besöket hos doktorn hade det blivit lite bättre med blåmärkena, men det hade börjat komma stora röda prickar. Natalie hade först blivit jätte rädd men sedan försökt lugna ner sig genom att intala sig att det var normalt. Men efter några dagar gick det inte mer, de röda prickarna hade blivit större och mer röda så Natalie bestämde sig för att gå till doktorn igen och se om han visste vad det kunde vara.

Natalie började gå mot sjukhusstugan. Skulle hon åka med familjens chaufför skulle han säkert berätta för Natalies mamma vart hon var på väg och det var det sista hon ville så hon gick. När hon väl kom in andades hon ut. Ingen hade sett henne eller lagt märke till henne. Natalie satte sig ner i väntrummet och väntade på sin tur. Dörren till sjukhusstugan öppnas och in kommer en tjej i Natalies ålder. Natalie känner igen henne för de går på samma skola. Natalie tar snabbt upp en tidning och håller den framför sitt ansikte så tjejen inte ska känna igen henne. Efter ett tag tar Natalie ner tidningen. Den andra tjejen sitter och sneglar på Natalie. Efter ett tag bestämmer sig Natalie för att gå och ta reda vad det är för fel på tjejen mittemot. Natalie slog sig ner bredvid tjejen och stirrade på henne. Hon tyckte nog Natalie var konstig för hon kollade konstigt på Natalie.

”Vad är det?” frågade den andra tjejen efter ett tag.

”Du kollade på mig förut så jag undrade bara vad det var för fel på dig.” svarade Natalie enkelt.

”Åh, jag vet inte varför men du ser så himla perfekt ut. Jag antar att jag försökte hitta ett fel.” det verkar som om hon ångrar sig men Natalie blir smickrad av komplimangen.

”Tack, vad heter du?” frågar Natalie och försöker låta trevlig. Hon är inte van vid att träffa folk som verkar ha så lätt för att prata med folk.

”Rebecca, och vad heter du?” Rebecca ser rakt in i Natalies ögon. Natalie ser sig själv i Rebeccas ögon. Hon blinkar och vänder bort blicken.

”jag heter Natalie.” svarar hon.

”Varför är du här? Jag menar, är du sjuk?” frågar Rebecca och kollar på Natalie, Natalie är rädd för att kolla in i folks ögon så hon kollar på Rebeccas ögonbryn. Natalie funderade på att ljuga för Rebecca men på något sätt kändes det säkert att förklara varför hon var här.

”Jag vaknade upp en morgon med stor blåmärken över hela magen och ryggen.” Natalie gjorde en paus för att se hur Rebecca reagerade. Hela hennes ansikte såg helt chockat ut, Natalie fortsatte. ”Men nu har jag fått massa röda prickar. Över hela magen och ryggen så jag tänkte hit och kolla upp det. Och varför är du här?” Natalie hade kollat på en tavla på väggen hela tiden men nu kollade hon på Rebecca. Hon hade blivit helt vit i ansiktet och stirrade spänt på Natalie.

”Är du okej?” Natalie blev orolig över Rebecca, om hon hade fått något anfall eller så. De var lika gamla men de gick i parallell klass så Natalie visste inte om Rebecca hade någon sjukdom eller så. Rebecca öppnade sakta munnen.

”j-jag med.” stammade hon tyst fram. Natalie spärrade upp ögonen och tittar rakt in i Rebeccas ögon.

”Men hur?” frågade Natalie och Rebecca skakade på huvudet.

”Drömmen, det var du.” säger plötsligt Rebecca. Natalie förstår ingenting. Rebecca kollar på doktorns dörr och fortsätter. ”Det var du i drömmen, du var där. Jag trodde det var jag men det var du.” Rebecca vänder på huvudet för att kolla på Natalies reaktion. Natalie reagerar som Rebecca trodde, hon förstår ingenting.

”Var jag där? I din dröm?” Natalie försöker förstå vad Rebecca menar. Tillslut går det upp för henne. ”Du menar, hon. Jag trodde det var jag.” Natalie förstår vad Rebecca menar. Personen hon trodde var hon själv var i själva verket Rebecca.

”Men varför?” Natalie förstår inte varför Rebecca skulle vara i hennes dröm, hur kunde hon komma in där? Rebecca skakar på huvudet. Hon förstår lika lite som Natalie.

Dörren till läkarens undersökningsrum öppnas och doktorn kommer ut. Han ser lycklig ut och strålar mot de två flickorna.

”Ni behöver inte oroa er, ni har hittat varandra. Nu kan inget skada er.” säger doktorn och går mot utgången, han vinkar åt kvinnan i receptionen och går sedan lyckligt ut ur sjukhusstugan. Rebecca och Natalie kollar på varandra.

”Vad var det med honom?” frågar Natalie och reser sig upp.

”Ingen aning.” skrattar Rebecca och reser sig också upp. Natalie börjar också skratta.

”Han var lite konstig förra gången jag var här, han sa att vi var lika och om vi hade samma efternamn skulle han tro att vi var tvillingar.” fortsätter Rebecca och Natalie börjar skratta ännu mer.

”Du och jag? Tvillingar? Han verkar inte ha alla hästar hemma.” skrattar Natalie. Rebecca och Natalie går mot utgången. Natalie ser en spegel och hon stannar, Rebecca som går bakom går rakt in i Natalie. Natalie står vänd mot spegeln, Rebecca vänder sig om så hon ser sig själv i spegeln.

”Han kanske har rätt.” säger Natalie när hon studerar deras ansikten ett tag. Rebecca kollar på sig själv och sedan på Natalie. De är väldigt lika. 


Warner Brother Studio tour!

Hejsan! 
Denna sommar var jag i London med min familj och ett av de inplanerade aktiviteterna var ett besök på Warner Brother Studio tour- the making of Harry Potter. det var helt underbart att gå omkring i studion och kolla in alla miljöer och föremål de använt. Om ni ska till London tipsar jag verkligen att kolla in Warner Brother Studio tour.
Jag tänkte inte skriva så mycket om det, förutom att det var helt otroligt häftigt att vara där inne, utan jag tänkte låta bilderna tala för sig själv. En bild säger mer än tusen ord! 
 
 
två av collagen jag gjorde igår.
Och sen lite 'fristående' bilder: 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Skulle vilja visa ännu fler bilder men detta får räcka för nuet, skulle ju kunna göra en slags del 2 med ännu fler bilder. Men vi får se. 
 
Hoppas ni gillade det! 
 
(Förlåt för den utstickande bilden, försökte fixa det men jag vet inte vad som hände så det fick helt enkelt bli så. Hoppas ni inte störs allt för mycket.) 
 
 
 
 
 
 

Collage

Hallojsan! 
Har hittat en super rolig hemsida att göra collage på. Sidan kommer ni till och ni klicka HÄR! Har suttit nästan hela kvällen och lekt med olika collage och teman. Tänkte dela med mig av några jag gjort nu. Har öven förberett till ett inlägg som kommer senare. Spännande? Det tycker jag. Men nog om det till Collagen!
 
THE HOST TEMA: 
 
 
PRETTY LITTLE LIARS TEMA:
 
 
har även gjort fler men de är till mitt andra inlägg så ni får helt enkelt vänta och se. Kommer nog komma fler collage, nu när jag hittat en rolig sida. Så var beredda på collage i olika teman! 
 
 
 
 

Funderingar om gymnasiet

Hej! 
Denna vecka har det varit klent med uppdatering men denna vecka har jag haft såå mycket att göra. Två prov som vart avklarade idag! Så skönt, nu har jag äntligen hästlov!  Men det var inte det jag tänkte skiva nu. 
 
Jag går i nian, sista året i grundskolan. Vilket betyder att jag börjar gymnasiet nästa år. Jag har verkligen sett fram emot den tiden hela mitt liv känns det som men nu när jag faktiskt går i nian och ska börja förbereda mig och välja gymnasium så känns det väldigt läskigt. Jag ser verkligen fram emot gymnasietiden, nya människor, en nystart. Men man månste välja rätt. Jag har nästan varit bombsäker på vad jag skulle välja fram till nu. När det börjar bli mer seriöst. Jag vet att det kanske är tidigt att börja verkligen bestämma sig men nu är det snart november och i februari ska jag välja. Det är bara fyra månader, det får mig att känna mig lite stressad. 
Jag vet ungefär vad jag vill gå för linje men sen finns inte just den linjen här där jag bor vilket fick mig att bli ännu mer stressad. 
 
Har ni något tips man kan tänka på angående val? 
 

Detta blev ett litet fantasi inlägg, alltså vad jag tånker på just nu och gymnasium tänker jag på varje dag. Eftersom min blogg heter just elinsfantasier, alltså mina fantasier så tänkte jag kunde dela mef mig lite av mina tankar. 
Hoppas ni gillar det! 
 
 

Pretty Little Liars- halloween avnsnitt

Hejhej! 
Har precis sett halloween avsnittet av PLL, men oroa er inte. Jag ska inte spoila. 
Satt som på nålar hela tiden! Riktigt spännande. 
Om ni inte sett avsnittet redan så gör det! Och följer ni inte serien tycker jag ni ska börja göra det! Jag älskar verkligen PLL. 
 
HÄR hittar ni avsnittet på swefilmer. 
 
 
(Någon som vet varför det inte blir någon skillnad på bildstorleken även fast jag tar 1000?) 
 
 
 
 

SNÖÖ!

Hejsan!
Idag när jag vaknade låg det snö ute på gatorna. Mysigt tycker jag men ändå lite jobbigt att det kommer så tidigt. Det är fortfarande oktober! Men det är som sagt mysigt, sitta inne med en kopp varmchoklad, kolla på serier och bara mysa inomhus. Jag bara älskar det! 
Mörkare på kvällarna och mörkt på morgonen, det är så mysigt! 
 
'
Bilden är inte från imorse eller idag utan för något år sedan. 
 

Mörka Makter- Kapitel 1

Hej!
Som jag lovade, första kapitlet i min egna berättelse mörka makter. En aning långt kanske men ska försöka att göra kortare delar.

Hoppas ni kommer gilla det! 

 

 

KAPITEL 1

Rebecca vaknar hastigt. Det hade bara varit en dröm, men den hade känts så verklig. Men det var bara en dröm försöker hon intala sig själv. Rebecca känner sig utvilad så hon sätter sig upp i sängen. Då känner hon en smärta genom hela ryggen och i magen. Hon tittar skrämt ner på sin mage. Rebecca drar häftigt efter andan. Hela hennes mage är täckt med blåmärken. Hon reser sig upp och går till spegeln, hon vänder sig om för att kolla på ryggen och där möts hon av sin fasa. Hela hennes rygg är täck av likadana blåmärken som på magen. När Rebecca kollar närmare på ryggen ser hon även små röda prickar som täcker ryggen och sidan. Rebecca börjar undra varifrån de kommer, drömmen kan inte ha varit verklig. Hon drar tröjan ner över magen och ryggen, hon vill inte oroa sina föräldrar i onödan. Nere vid frukostbordet sitter redan hela familjen samlade.

”God morgon Rebecca!” hälsar Rebeccas mamma Rut. Rebecca besvarar hälsningen med ett leende. Hon sätter sig ner bredvid sina små systrar, Ellinor och Emma.

”Vi tänkte åka till stranden idag, har du några andra planer?” frågar Rut och tittar på Rebecca. Hon stelnar genast till när hon tänker på sina blåmärken. Hon skulle inte kunna vistas en dag på stranden utan att mamma och pappa skulle få reda på det.

”Nej, jag tror jag bara stannar hemma idag.” svarar Rebecca och börjar äta på sin frukost. Emma börjar gråta, Rut reser sig upp för att trösta henne. Rebecca får dåligt samvete.

”Vet du vad, Emma, när du kommer hem från stranden lovar jag att då ska jag leka med dig.” Rebecca försöker muntra upp Emma och det funkar, hennes yngsta lillasyster skiner genast upp.

Rebecca går upp på sitt rum igen och försöker hitta kläder som inte sitter åt. Hon klär på sig en gammal tunika hon aldrig använt och ett par shorts. När resten av familjen har åkt bestämmer hon sig för att gå till sjukhusstugan. För att se om läkaren har något botemedel eller någon salva för nu började det göra riktigt ont. På vägen dit möter hon sin bästa vän Jack. De har varit bästa kompisar så länge Rebecca kan minnas.

”Hallå!” ropar Jack, han hälsar alltid på Rebecca så. Hon fylls alltid av sådan glädje när hon hör honom ropa.

”Hej!” svarar hon tillbaka och vänder sig om mot Jack. Han börjar gå mot Rebecca.

”Och vart tror du att du ska ta vägen då?” frågar han Rebecca, hon skrattar lite åt hans försök att göra en viktig min.

”Jag ska bara ta en promenad.” hon vill inte berätta för Jack heller om hennes konstiga dröm eller de ännu konstigare blåmärkena. Hon känner på sig att det bara skulle bli problem.  ”Och vad sysslar du själv med?”

”Skulle bara ut och rasta hunden.” Rebecca ler, hon älskar Jacks hund. Det är den mest gulligaste varelsen på jorden. Rebecca sätter sig på huk och fram kommer lilla Sixten fram. Sixten hoppar upp på hennes knä och börjar slicka henne i ansiktet. Hon börjar skratta och lyfter bort hunden från ansiktet. Jack kommer fram och lyfter upp den i famnen.

”Så, ska vi ta sällskap?” frågar Jack och släpper ner Sixten på backen.

”Faktiskt så ska jag göra några ärenden i stan, men vi kan ju alltid ta sällskap dit.” Rebecca försöker att inte göra Jack misstänksam mot henne.

”Okej, då säger vi så.” Jack sträcker fram handen och Rebecca tar den och skakar den skämtsamt. Båda skrattar och börjar gå mot stan. När de kommer till korsningen säger de hej då och går skilda vägar. Rebecca styr genast stegen mot sjukhusstugan. När hon kommer in anmäler hon sig i receptionen och går och sätter sig i väntrummet. När hon suttit och väntat en stund kommer en tjej i hennes ålder ut från undersöksrummet.

”Blåmärkena kommer lägga sig efter några dagar, men känner du att det gör ont ta de här tabletterna. Du får helt enkelt bara ha tålamod.” doktorn säger det till tjejen, hon nickar och tar emot tabletterna doktorn ger henne. När hon går förbi Rebecca i väntrummet märker Rebecca att hon håller handen för sin mage, nästan som om det var där hon hade blåmärken.

”Rebecca Karlsson.” ropar doktorn och Rebecca reser sig upp och går in i undersöksrummet.

”så, vad är felet med dig?” frågar doktorn snällt och Rebecca svarar genom att dra upp tröjan över magen. Doktorn tittar fundersamt på blåmärkena.

”Jag vet inte vart de kommer ifrån, finns det någonting som får det att försvinna?” frågar Rebecca.

”Jag säger som jag sa till den andra tjejen: det kommer gå över, var försiktig bara. Jag ska ge dig några tabletter mot smärtan men endast mot smärtan. Ta de bara om det gör ont och inte bara för säkerhetsskull, okej?” Rebecca nickar och doktorn plockar fram en likadan ask han gav tjejen före. Rebecca tackar och börjar gå mot utgången.

”Du är väldigt lik henne.” Rebecca vänder sig om och tittar på doktorn. Han fortsätter. ”Hade ni inte haft olika efternamn skulle jag tro att ni var tvillingar.” Rebecca nickar skrämt och skyndar sig ut därifrån. 


Mörka Makter

Halloj! 
Har bestämt mig för att skriva en berättelse är på bloggen. Jag skrev en introduktion förut men sen blev det ingenting av det så jag börjar helt enkelt om nu. 
 
Berättelsen handlar om två tonårstjejer som är väldigt lika, nästan som tvillingar. Deras liv kommer förändras drastiskt när de blir vänner. 
 

Mörka dimmor lägger sig runt mig, de kommer närmare och närmare. Jag försöker ett djupt andetag men dimmorna har börjat linda sig runt mig. Paniken börjar fylla mig och jag börjar få svårt att andas. Jag tittar mig omkring efter hjälp. Jag ser mig själv längre bort, jag börjar skrika men min kopia lyssnar inte. Hon vänder sig bort och går iväg. Det var min sista räddning, jag sluter ögonen och tar ett sista skälvande andetag. 

 

Jag har som sagt lagt ut detta förut men jag kände att man kan inte läsa första kapitlet utan denna lilla introduktion, så imorgon kommer första kapitlet!  

 

Hoppas ni kommer gilla det! 


Engelfors-trilogin

Hej! 
 
Ni kanske har hört talas om Engelfors-triologin, men om ni inte har det så är det en bokserie från Sverige. Den handlar om fem tonårstjejer i Engelfors. Den första boken heter Cikeln och det är där allting börjar. Fortsättningsboken heter Eld och den sista boken kommer att heta nyckeln. Den sista boken har alltså inte kommit ut än men den kommer ut väldigt snart. Den 15 november för att vara exakt. Har man inte läst de här böckerna rekomenderar jag de verkligen. Jag tycker de är bra och spännande. 
Man kan redan nu förhandboka nyckeln bokus, Adlibris och cdon.com
Priset varierar men mellan 198-229 kr. 
Man kan säkert förhandsboka Nyckeln på andra sajter också men detta var de tre jag tog fram. 
 
Sista boken alltså, längtar spänt över vad som kommer att hända! 
 
 
De två första böckerna. 
 
 
Såhär ser boken Nyckeln ut. 
 
 
 
 
 

Pretty Little Liars om en vecka!

Hej! 
Tänkte skriva ett snabbt inlägg idag, har tyvärr inte tid med något annat. Har pluggat matte nästan hela eftermiddagen, så tänkte bara säga:
 
DET ÄR HALLOWEEN AVSNITTET PÅ PRETTY LITTLE LIARS OM EN VECKA! 
 
 
Så om en vecka är det dags för PLL igen! jag längtar sååå! 
 
Om ni är lika galna som jag i PLL eller bara tycker det är bra kan jag tipsa om en jättebra blogg som skriver om Pretty Little Liars. 
 
KLICKA HÄÄÄÄR!  
 
 
 

Tips- skjut inte upp saker och ting

Halloj! 
Känner att jag beöver ett nytt inledande ord. Hejsan och halloj använder jag hela tiden känner jag. 
 
Om ni är som jag och skjuter upp allt till sista dagen så har jag lite små tips här till er, som jag själv borde följa. Jag är världsbäst, skulle man kunna säga, på att skjuta upp saker. Allt som har med läxor och städning att göra blir gjort sista dagen eller kanske inte alls. Dock inte läxorna då, för dem måste ju bli klara. 
Men nu, till listan.
 
1. Gör allting direkt. Det här är nog mitt bästa tips. Gör saker direkt när du får det, då är det klart och man behöver inte tänka något mer på det. 
 
2. Bestäm en belöning du får efter du gjort det du ska. Säg t.ex. när jag har gjort klart det här pappret så får jag kolla på tv eller surfa runt på nätet. Då när du är klar med grejen du skulle göra känns det som man förtjänar lite slapp-tid. 
 
3. Skriv listor. Skriv listor på saker du ska göra, med en ruta så du kan kryssa i när det är klart. Detta gör jag jämt och ständigt. Mest på helger om jag ska städa rummet, dammsuga mm. Då när jag kryssar i att det är klart känner jag mig både glad och lättad. En mindre sak att göra. 
 
4. Sätt upp lappar. Sätt upp små lappar på te.x skrivbordet där du påminner dig själv om vad som ska göras. Man kan sätta lapparna lite vart som helst, där det passar dig själv helt enkelt.
 
Detta var fyra små tips från mig hur du kan göra för att komma igång med saker och inte skjuta upp dem. 
 
Hoppas det var till någon hjälp! 

Höst

hejsan! 
Har samlat på mig lite höst bilder under dagarna som gått och nu tänkte jag dela dem med er! Hoppas ni gillar!
 
 
 
Några bilder jag tagit, vissa kan vara lite redigerade men tror de flesta är naturliga. 
Blev två collage, olika stilar. Jag tror jag gillar tvåan bäst, men blev lite konstigt i mitten men jobbar på att bli bättre på att göta collage. 
 
Vilket tyckte ni blev snyggast? 
 
 

Bokrecension- Genom dina ögon

Hejsan! 
Läste ut boken genom dina ögon igår tror jag det var och då tänkte jag det var passande och skriva bokrecensionen samma dag som filmrecensionen på filmatiseringen av boken. 
 
Jorden har invarderats av Själarna, en ras som tar över och kontrollerar människornas sinnen. När Melanie Stryder tas till fånga är hon övertygad om att det betyder slutet. Hennes kropp ges till Vandraren, en av de invandrande Själarna, som inte hade väntat sig att möta motstånd från den tidigare ägaren.
Istället för att bara försvinna och ge upp sitt medvetande visar Melanie Vandraren bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittils lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. 
Hotet från de andra Själarna gör vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av på en farlig färd för att finna mannen de båda älskar. 
 

Denna bok är så bra, det var andra gången jag läste den men det är absolut inte den sista. Som jag skrev om filmen: Wow!     
Boken är en av mina super favoriter bland böcker. Jag bara älskar att med boken att göra. Stephanie Meyer är verkligen en skicklig författare. När jag först såg boken för några år sedan var jag inte alls sugen på att läsa den. Jag hade hört att den var dålig och inte alls värd att läsa så jag tänkte inte mer på det. Men sen köpte jag boken till en kompis i födelsedagspresent och hon tyckte den var jätte bra. Så då tänkte jag att den kanske var värd att läsa ändå. Sen kommer jag inte riktigt ihåg hur jag kom över boken, om jag köpte den eller lånade, jag tror faktiskt att jag köpte den till min syster men jag är inte helt säker. Men huvudsaken är att jag läste den och jag ångrar mig inte en sekund. Jag tycker verkligen alla borde läsa Genom Dina ögon. Den är helt underbar!
jag älskar verkligen historien och allt! 
 
Läs boken och se filmen! 
 
 
 
 
 

Filmrecension- The Host

Hejsan! 
Såg filmen The Host i fredags så jag tänkte göra en liten filmrecension här och nu! 
 
Jorden har invarderats av en annan art som raderar människornas minnen och tar över deras kroppar. Det här är framtiden och mänskligheten är nästan utrotad. Men människornas känslor är starkare än de andra arterna de har tagit över och vissa klarar att kämpa emot inifrån. Det finns en grupp fria människor kvar som fortfarande kämpar emot, Jared Howe och Melanie Stryder är två av dem. Melanie tad över av Wanderer- en utomjording som levt på många olika planeter. Men Melanies minnen har överlevt tillsammans med hennes känslor och hon kämpar emot starkare än någon tidigare för att skydda de hon älskar. Det här är början på en annorlunda kärlekshistoria...
 

Wow! är allt jag har att säga om denna film. Jag älskar den! Allting är bara så bra. Vad ska jag säga mer ön att jag älskar allt som har med filmen att göra. Jag gjorde ett inlägg tidigare där jag skrev att jag hade köpt filmen och då skrev jag också att jag sett den en gång. Om ni inte sett filmen gör det med en gång! Eller se den iallafall inom snar framtid. Skrev tillochmed filmen i månadens favoriter, så bra är den! Den innehåller science-fiction, romantik, vänskap. Allt! Oavsett vad du gillar är jag övertygad att du kommer gilla denna film! Älskar den med heöa mitt hjärta! 
Så jag avslutar denna recension med orden: SE DEN!
 
 
 

Gossip Girl

Hejsan Allihopa! 
För någon dag sedan såg jag klart på Gossip Girl, alla 6 säsonger! Det tog ett tag för mig att ta mig igenom alla avsnitt men nu har jag alltså sett klart hela säsongen. 
Eftersom jag har kollat på det ett tag känns det faktiskt lite tomt nu.. Men, men. Nu tänkte jag skriva lite om serien Gossip Girl.
När jag först började kolla på första avsnittet gjorde jag det bara för det var så många som kollade på serien. Så jag tänkte ge det en chans och kolla på första avsnittet. Jag kommer inte riktigt ihåg känslan efter, men den måste ju ha varit bra annars hade jag inte fortsatt kolla. Så sen fortsatte jag att kolla, vilket jag inte ångrar. Jag tyckte serien var bra, och jag är glad att jag såg klart den. Nu vet jag vem Gossip Girl är!! (men jag tänker inte spoila) 
Serien handlar om ett gäng i New york som bor på Upper East Side. Gänget är med i många händelser, (Kanske man kan tänka sig eftersom det äe hela 6 säsonger.) Men man får följa deras liv helt enkelt. 
Jag kan tipsa serien till alla som vill se en serie med spänning, romantik och mycket mycket mer. 
 
Det finns även böcker som serien utspelar sig från, har inte läst någon av böckerna. Men ska kanske göra det, vi får se. 
 
 
 
 
 

Prao

halloj! 
Denna vecka har jag varit iväg på prao. Prao är när man får under en vecka eller två (kanske tillochmed tre) i grundskolan får jobba på arbetsplatser. (som vanligt så är jag sämst på att förklara, ursäkta mig..) Så denna vecka har jag alltså inte varit i skolan utan på en arbetsplats. 
Jag var och praoade på en lunchrestaurang med catering. Jag är väldigt nöjd med att jag valde att fråga just där.
Så i detta inlägget tänkte jag berätta lite om min prao, vad jag fick göra osv. 
Jag började klockan 7:30 (ungefär) varje dag, så jag fick gå upp ganska tidigt.. Men jag behövde inte äta frukost hemma för det fick jag där, likaså lunch, jag har alltså ätit restaurangmat hela veckan! Det kan inte bli bättre! 
Efter frukosten var det dags att jobba. Jag fick bland annat skära grönsaker, baka bröd, skära
bröd. Just nu kommer jag inte ihåg alla grejer jag gjort (glömska jag) men jag är ialla fall super nöjd. 
Idag, sista dagen på praoen så fick jag en kokbok och en påse bilar av personalen, eller vad man ska säga. 
Alla har verkligen varit jätte trevliga och goa! 
 
Jag kan verkligen tipsa om att vara på en restaurang/lunchrestaurang, det är verkligen jätte kul att laga mat och vara i ett storkök. 
 
 
Ett litet smått collage på mat,(blev ni sugna?) från google dock men men. Jag tycker inlägg blir så tråkiga utan bilder. 
 

prenumerera på böcker?

Hejsan!
Visste ni att man kan prenumerera på böcker? 
Det kan man! 

Jag hade köpt en bok och på den boken fanns det en hemsida som heter http://harlequin.se. Där kan man alltså prenumerera på böcker! Jag blev väldigt intresserad när jag först läste det men jag har inte gjort en beställning än, men funderar skarpt på att prova.
Men man väljer en genre man vill ha böcker från t.ex: romantik, passion, historiskt och mycket mycket mer. Sen får man hem böckerna i brevlådan. Man får olika många böcker också beroende på vilken genre man väljer. Från 2 till fyra böcker varje månad. 
På så sätt får man hem böcker man kanske inte annars skulle läsa. Jag tycker det är en jättebra idé, man kan ju prenumerera på tidningar så varför inte böcker? 
 
http://www.harlequin.se/prenumeration-1.html  
 
En direkt länk till sidan där man kan prenumerera och se de olika genrerna. 
Såhär ser det ut på själva premunationssidan. 
 
 
Och såhär ser framsidan/huvudsidan ut. 
 
 

Skrivtips

Halloj! 
Idag tänkte jag skriva lite om ett tips skulle man kunna säga. 
 
Jag och en kompis har precis börjat och skriva en historia tillsammans. Just våran är nu en fanfiction till Harry potter världen. Men man kan skriva om vad som helst.
Så om du gillar att skriva så är det bara att grabba tag i en kompis som också gillar att skriva, bestämma vad ni vill skriva om och sen är det bara att sätta igång. 
Jag tycker det är superroligt för man vet aldrig vad den andra kommer att skirva utan allt blir nytt. Man får också nya idéer när man läser vad den andra har skrivit. Man behöver inte bara vara två utan jag har även skrivit med två nadra så vi blev helt enkelt tre. Då skriev vi tre olika berättelser som vi mejlade mellan oss. Man kan nog även vara fyra eller fem, eller hur många man vill helt enkelt. Jag vet inte hur det funkar då men prova! 
 
Jag tipsar verkligen om det här, det gör skrivupplevelsen lite roligre eftersom man delar den med någon! 
 
 
Hittade ingen mer passande bild så det blev denna. 

Fråga till er!

Hejsan! 
Jag har en fråga till er: 
I kommentarerna jag får så brukar jag svara på dem efter era kommentarer. (Hoppas ni förstod) Men frågan lyder: ser ni att jag svarar? får ni typ ett mejl om ni skriver i mejladdressen? 
Om det är frågor i kommentaren så svarar jag och då vill jag veta om ni får mitt svar eller om ni tror att jag inte svarar? 
Ska jag kanske börja med något inlägg då och då när jag svarar på frågorna ni frågat? 
 
Jag tänkte egentligen skriva ett annat inlägg här efter men det vart så långt så jag tar det separat. 
Hoppas ni förstod vad jag menade annars är det bara och fråga. 
Skulle bli jätteglad om jag fick svar på mina frågor! 
 
Och innan jag glömmer, har ni några idéer på vad ni vill se i bloggen, isånafall skriv det i kommentarerna! 
 
Fick bli ett sådant här inlägg idag, vi får se om jag lägger ut inlägget jag tänkte eller om jag tar det imorgon istället. 
CIAO! 
 
En bild från min instagram: ni kan följa den om ni vill! elinsfantasier heter jag där! 
 

Bibliotekets fångst

Hej! 
Jag åkte till biblioteket idag (som jag skrev i inlägget under) och jag fick med mig två saker hem. 
En ljudbok och en vanlig bok. 
 
 
Boken heter alltså flickan i rött och den verklar super bra! och sen lånade jag Harry Potter och Fenixorden i ljudbok. 
 

Ipod

HalloJ! 
För någon dag sedan när jag städade mitt rum så hittade jag min gamla ipod, eller gamla och gamla men ändå. Jag hittade den och jag laddade den. Och den funkade! När jag senast använde den så trodde jagd en var trasig men den funkar helt utmärkt! Jag hade inte sån bra musik på den och jag har ju ändå spotify på mobilen så jag använder den inte till musik, gissa vad jag änvänder den till? 
Podcasts! 
Jag bestämde mig för att ladda in podcasts till ipoden, man kan ta lite vad som helst. Vad man tycker är roligt att lyssna på helt enkelt. De flesta podcasts är gratis på itunes så det är bara att köra på! 
Jag har även bestämt mig att ta en tur ner till biblioteket för att låna lite ljudböcker och ladda in i ipoden. (om jag skulle lyckas.)
Tänk er en lång tråkig bilresa, då är det bara att ta upp ipoden eller mp3 funkar också, och lyssna på en bok! Eller om man är trött och inte orkar läsa så kan man lyssna på en bok istället!
Jag ser fram emot att testa och jag ser faktiskt fram emot att ta en lång biltur nu också! 
 
 
 
 
 
 

Deathly hallows- Halsband

Här är mitt alldeles egna deathly hallows halsband! Jag beställde detta från tradera men det går att få tag på på alla möjliga sätt. Är iallafall sjukt nöjd och tycker det är hur fint som helst! 
 

kolla vad som låg i min brevlåda!

 
Heej! 
Är riktigt glsd just nu för mitt paket från cdon.com har kommit! Jag hade beställt filmen the host och den kom alltså idag!! Är sååå glad! har velat ha filmen super länge och för någon dag bestämde jag mig för att köpa den. Har sett den en gång innan och jag ÄLSKAR verkligen hela filmen! 
Så när jag kom hem bokstavligen slet jag upp paketet och hoppade av lycka!          
Är suuuper spämd på att se filmen igen! 
 
 
 

Boklista

Hejsan! 
Jag tänkte tipsa er om en grej jag gör eller använder mig av. En boklista. 
Det jag gär är alltså att skriva upp alla böcker jag vill läsa plus författaren så det går att hitta på exempelvis biblioteket. Jag tycker verkligen det är super bra, då behöver man aldrig på panik när man läst ut en bok och inte vet vad man ska läsa efter. (Tro mig, det har hänt ett par gånger..)  
Man kan såklart skriva listan på mobilen eller datorn men jag har skrivit min på ett rktigt papper. 
 
Lite små bilder på min boklista. 
 

Min Bokhylla

Hej! 
Tänkte i detta inlägg visa min bokhylla. Tänkte det kunde vara kul att dela med sig av. 
Jag har läst alla böcker utom den två och en halv kan man säga. Böckerna jag inte läst är biblen (som jag fick när jag konfirmerade mig) och glöm mig inte som jag köpte för bara ett litet tag sedan. Boken jag räknade som en halv var digital fotografi, en fotobok helt enkelt. 
Jag kan verkligen rekomendera alla böcker och böckerna på hyllan har jag valt ut så de ska vara de bästa.
(om ni undrar vad det är som står bakom böckerna på tredje bilden är det ett hårspray, tänkte inte på att flytta på det när jag tog bilderna..) 

September favoriter

Halloj! 
Här kommer mina favoriter för den här månaden. Detta är första gången jag gör det här så det kan gå hur som helst. 
 
Favorit
Bok: Det måste nog bli Alice i Zombielandet, den var en riktigt bra bok. Vill ni veta mer se recensionen jag gjorde på boken för att tag sedan. 
Film: The host! Helt klart, såg den med några kompisar för någon vecka sen och jag älskar den!! Boken är helt grym den också och jag rekomenderar verkligen både filmen och boken till alla!
Låt: Daylight av Savannah Outen, lugn härlig låt som jag verkligen älskar! 
Artist: Jonathon Waterman, upptäckte några låtar av honom för ett tag sen och jag bara älskar hans röst! 
Författare: Gena Showalter, författaren till Alice i Zombielandet. Hon är en grymt bra författare! 
Musikgenre: Lugna låtar är verkligen något jag lyssnat mycket på denna månad. 
 
 
Så första månadens favoriter! vad tycker ni? Vilka kategorier vill ni ha med?