SÄLEN

Hallojj! H
Har inte skrivit på ett tag men det var för jag har varit i Sälen. Men i Sälen var vi på experium bl.a. och det var super kul, det var länge sedan jag var på ett äventyrsbad så det var väldigt roligt. Vi åkte i söndags och kom hem idag, så nu är jag ganska trött. Min väska står ouppackad på sängen och jag orkar inte ta reda på den så den får stå där ett tag till. 
Så här ser det alltså ut. det är inte jag som har tagit bilden så jag tar inte åt mig någon som helt ära. Men vi bodde på ski lodge så vi behövde inte gå ut för att ta oss til exerium, så vi knallade bort till experium i våra badrockar och bikinis. 
 
Det var en jätte rolig resa och funderar ni på att åka till sälen och bo på ski lodge tycker jag apsolut att ni ska göra det. Lägenheten var super fin och fräsch, vid receptionen fanns det jätte många mysiga fåtöljer och soffor. Skulle jag få chansen att åka dit igen skulle jag defenitivt göra det. 
 
See you later!

 


Förändring

Hejsan!
Jag har nu bestämt mig för att göra den här bogen lite mer personlig, eller vad man ska säga. Jag kommer fortfarande ha bokrecensioner och berättelser, et är det som är "Huvud temat" på bloggen. Men för att jag ska kunna uppdatera mer ska jag dela med mig av mina bilder och berätta mer om min vardag.
Börjar med att berätta lite om mig själv: 
  • Jag heter Elin
  • Jag är 15 år 
  • På fritiden gillar jag att dansa
  • Jag älskar att läsa
  • Jag ska börja nian till hösten
  • Jag ser fram emot gymnasiet
  • En sak jag inte kan leva utan är Lypsyl
Det var lite smått om mig, hoppas ni fortsätter att kika in på bloggen. 
 
See you later, alligator! 

Bokrecension- Sarahs nyckel

 
PARIS 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer- Vel´d´Hiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer. 
 
PARIS 2002. Inför 60-årsdagen av Vel´d´Hiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt egna liv. 
 
Denna bok är verkligen så välskriven och så bra. Den handlar alltså om andra världskriget i Frankrike. Man lär känna karaktärerna på ett så bra sätt att det känns osm om man känner dem. Boken är verkligen värd att läsa om man känner att man vågar sig på en hemsk historia om andra världskriget. 
Boken är även filmatiserad, jag har inte sett filmen men jag kan tänka mig att om den är lika bra som boken är den verkligen värd att se.