Tack!

Hejsan! Kollade min statistik idag och jag vart helt chockad! Antalet har gått upp väldigt mycket och jag vill tacka er från djupet av mitt hjärta att ni kollar in och läser min blogg! 
Jag skulle gärna vilja ha tips vad jag kan skriva om och vad ni vill läsa, Har just nu lite idetorka vilket inte är så roligt. Men jag har två inlägg på G som kommer upp när jag har det klart. 
En fråga, hut hittade ni min blogg, hut kom ni till den? 
Skulle bli väldigt, väldigt glad om någon ville svara :) 
Hahah! rolig bild men passande!

Ny bok

Halloj! 
Jag var på stan en snabbis idag och jag fick med mig en bok hem. Boken heter glöm mig inte och är skriven av Anne Cassidy.
Så här ser boken ut.
 
Jag är verkligen jätte spänd på att läsa denna bok. 
När jag har läst boken kommer det såklart en bokrecension på den. 
 
 
 

Tipsar- App

hej, nu tänkte jag tipsa om en app till datorn jag använder och tycker är väldigt bra. Den heter lista, och det den går ut på är att helt enkelt skriva listor man ska göra. Jag använder det till att skriva ner vilka läxor jag har som ska göras. Jag har windows 8 på min dator och då på hemskärmen ser det ut såhär: 
 
Jag har ringat in den appen jag pratar om. Där står det alltså vad det är jag ska göra. 
Såhär ser det ut på själva hemskärmen. 
 
Och självaste appen ser ut såhär:
Som ni ser så kryssar man i det man har gjort och då stryks det och sen försvinner det.
 
jag tipsar verkligen om denna appen! Den är enkel att använda och det är super lätt att lägga till flera saker man ska göra. 
 
 

Månadens Favoriter

Som ni vet finns det många på youtube som gör månadens favoriter med smink och skänhetsproukter. Jag tänkte göra något liknande fast med böcker filmer och musik. Så varje månad kommer det komma ut mpnaden som har gåtts favoriter. Hur tycker ni det låter?
Jag kommer ha olika kategorier eller olika favoriter, tex. bok, låt, artist, film som har varit en favorit under månaden. Ni kan gärna komma med förslag om vad mer för "kategorier" jag ska ha. (kallar det kategorier för jag inte hittar på något annat namn för det.) 
 

Filmrecension- hur många lingon finns det i världen

Igår såg jag hur många lingon finns det i världen, den gick på tv så jag kollade på den. Filmen var verkligen jätte bra och inte alls som jag hade tänkt mig. 
 
Det handlar om en kille som heter Alex, han är väldigt glömsk och glömmer saker väldigt ofta. Eftersom han inte håller koll på nästan någonting sparkar hans flickvän ut honom och han flyttar till Hudiksvall. Där får han jobb på 'Paradiset', ett hem för utveckligsstörda. När han väl får jobb går inte alls allt som en dans på rosor. Det blir trubbel här och där. Men gruppen av utvecklingstörda tycker om honom. Men det gör inte föräldrarna. 
 
Jag tyckte verkligen filmen var toppen, man började tänka hur samhället ser på människorna som är utvecklingsstörda. Man blev verkligen glad av filmen. den var bra helt igenom men det var även sorgligt. Filmen är verkligen värd att se av vem som helst, unga som vuxna. Helt klart inget jag ångrar att jag såg utan tvärt om. Se den så fort du får chansen! 
 

Bloglovin

hej! nu har jag bestämt mig för att skaffa bloglovin, där kan ni följa bloggen om ni har en användare där. Det skulle göra mig väldigt glad om ni ville följa bloggen på bloglovin. 
Följ Följ Följ
 

Bokrecension- Percy Jackson, född till hjälte

Percy Jackson had ADHD och dyslexi, och han vet att hans verklighetsuppfattning inte är som alla andras. Men det som händer när han är på studiebesök i New York är bara för mycket! Plötsligt förvandlas hans elaka mattelärare till ett monster, ett riktigt monster som inte vill annat än att ta livet av honom. Bokstavligen. 
Snart börjar andra oförklarliga saker hända Percy, och sanningen om hans far kryper fram- Percy är född till hjälte! 
 
Jag läste ut denna bok nyligen och det är inte än av mina favoriter men den var helt okej. Jag har sett filmen innan och det förstörde läsupplevelsen lite tyckte jag. Filmen är inte alls som boken därför vart jag väldigt förvirrad när jag läste boken. Det gick väldigt snabbt för mig att läsa ut den eftersom det är ganska stor text. Det är ändå en väldigt bra historia, en väldigt bra idé av författaren. Jag tyckte den var bra men som sagt inte den bästa. Den innehåller lite allt möjligt. Jag lärde mig även lite mer om gudar när jag läste den, jag fick lite mer koll på vad det var för gudar. Filmen var iallafall väldigt bra och den tycker jag är värd att se, men tänker man läsa boken tycker jag man ska göra det före man ser filmen. Det finns flera böcker om Percy Jackson och jag ska fortsätta läsa böckerna i serien. (Och se filmerna).

Musik

Hej, nu var det ett tag sen jag skrev men jag har börjat skolan så det är därför. Men nu tänkte jag tipsa om lite musik som spelas om och om igen på min spellista. 
 
Jonathon Waterman – I Would Give
 
Savannah Outen – Daylight
 
Collin McLoughlin – Titanium Acoustic Cover
 
Ben Cocks feat. Nikisha Reyes-Pile – So Cold (The Good Wife trailer)
 
David Archuleta – Nothing Else Better To Do
 
jag hoppas det funkar att klicka på dem, jag tror ni måste ha spotify öppet då kommer de upp där. Förhoppningsvis. Det var då några av mina favoriter just nu. 
 
Goodbyee!

Bokrecension- Alice i Zombielandet

Jag önskar jag kunde gå tillbaka i tiden och göra tusen saker annorlunda.
Jag skulle säga "nej" till min syster.
Jag skulle inte be mamma att prata med pappa.
Jag skulle stänga munnen och svälja de förhaltliga orden.
Jag skulle krama min syster, min mamma och min pappa en sista gång.
Jag skulle säga att jag älskar dem.
jag önskar... Ja, jag önskar. 
 
 
Denna bok är lite lik Alice i underlandet bara att det är en helt annan historia, istället för pratande blommor finns zombier. Jag tyckte boken var väldigt spännande och väldigt bra. Det är en helt ny historia med zombier och jag har inte läst något liknande förut. Jag tyckter boken är verkligen värd att läsa om man gillar böcker med annorlunda händelser. Romantik är inget som man går miste om om man väljer att läsa boken. Det finns både romantik och äkta vänskap, vilket gör boken till en allt i ett bok. 
Det kommer även komma ut flera böcker i denna serie så jag väntar spänt på at se vad nästa bok har att komma med. 

pluggtips

Hej! 
Eftersom skolan har dragit igång igen betyder det ocså att läxor drar igång så därför tänkte jag dela med mig av lite pluggtips, jag har inte kommit på tipsen själv utan fått de från den här hemsidan: http://mentor.se/mentors-5-basta-pluggtips/