Filmrecension- Pojken i Randig pyamas

Igår såg vi på film i skolan och då såg vi pojken i randig pramas. Eftersom jag tyckte den var så bra tänkte jag att den var värd att göra en recension på. Anledningen till att vi såg den i skolan är för vi jobbar med Andra Världskriget och filmen handlar judt om det- men mest koncentrationsläger. Men nu sätter vi igång med recensionen: 
 
Som vanligt när jag gör filmrecensioner och inte har filmen bredvid mig så jag kan läsa på baksidan hänvisar jag till trailern som ni kan hitta HÄR!!  
 
Jag har läst boken som filmen är baserad på och boken är vekligen så bra, så har ni inte läst den rekomenderar jag den verkligen. 
Jag tycker filmen var väldigt bra gjord och väldigt bra skådespelare. Man får verkligen se en annan bild av allt som hände i andra världskriget eftersom en av filmens huvudpersoner är en nazist. Eller hans pappa är soldat på den tyska sidan och Bruno, soldatens barn, är helt omedveten om vad som händer. Han trodde först det var en bondgård med människor men han hade verkligen fel. Jag tror att de har det bra innanför gallrerna men även där har han fel. Som det verkar i filmen verkade det inte vara någon som var medveten om vad som hände tillslut, förutom soldaterna. Det har fått mig att tänka på att människorna på den tiden visste inte vad det var som faktiskt hände, alltså även tyskarna. Jag fick även veta idag att när kropparna hade blivit kremerade skickade soldaterna brev till de anhöriga till den döda personen son sa att personen hade dött i svår influensa och doktorerna hade gjort allt för att hålla denna person vid liv. VIlket är helt motsatsen till vad som gjorde och vad som hände människorna. 
Men filmen var väldigt fin och tips till er som vill se en film om andra världskriget. Slutet var hemskt, det är allt jag kommer säga. Jag vill inte spoila, men ni kanske förstår vad som händer men iallafall, jag tipsar om denna film trots allt. Den är väldigt bra och får en att tänka efter. 
 

 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo