Bokrecension- glöm mig inte

hej! 
Igår läste jag ut boken glöm mig inte av Anne Cassidy och nu kommer min recension på boken. 
 
en liten flicka kidnappas ur sin säng mitt i natten av en främling. Dagen efter knackar polisen på hemma hos sjuttonåriga Stella, som bor längre ner på gatan. Hon blir chockad när det visar sig att hennes mamma är huvusmisstänkt. En händelse som ägde rum för över tjugo år sedan kommer återigen upp till ytan... 
 

Efter att jag hade läst baksidan ville jag verkligen läsa boken eftersom den verkade så spännande. Jag tänkte efter vad jag trodde boken skulle handla om och när jag hade läst första kapitelet, trodde jag att jag trott rätt. Men när jag fortsatte läsa visade det sig att mina tankar om boken inte alls var rätt, på ett bra sätt. Boken var så mycket bättre än vad jag trott från början. Hela historien var verkligen superbra uppbyggd. Författaren hoppade mella två tidsperioder men det vart inte förvirrande för man förstd när det var den ena personen det hans´dlande om och sen
den andra. (Förvirrande nu när jag skriver det, jag vet, men det var inte det i boken) Boken var inte lång utan den var perfekt lång, kapitlerna var inte för långa utan man kunde läsa på kvällen och kunde läsa flera kapitel. Jag älskar sådana böcker. 
Dock tyckte jag att slutet var lite skumt, jag förstod vad som hände men ändå fattade jag inte. Boken slutade ganska kvickt på både gott och ont. Epilogen gjorde mig ännu mer förvirrad och även fast jag har tänkt igenom den så fattar jag inte. Men boken i sin helhet var verkligen super bra!
Jag tipsar verkligen om denna bok, den var inte läskig men man satt på helspänn några gånger, ellee iallafall jag. Men jag tyckte denna bok verkligen var värd att läsa och jag ångrar absolut inte att jag köpte eller läste den. 
 

Pluggtips

Hejsan! 
Nu kommer det ett pluggtips inlägg, jag vet att jag har gjort ett liknande förut men nu har jag ett tips som jag vill ela med mig av till er. En stor del av mitt liv går just nu ut på att plugga dag ut och dag in, om ungefär två veckor sätts även betygen för denna termin. Alla lärare vill såklart avsluta arbetsområden innan det därför är det mycket plugg nu inför betygsättningen. 
Därför tänkte jag dela med mig av ett tips jag använder väldigt mycket. 
 
 
 
 
post-it lappar! Jag sätter upp sådana här på mitt skrivbord där jag skriver vad jag ska göra fram till ett speciellt datum. Det är en superbra grej för att hålla koll på saker man ska göra. Om man har mycket att göra är detta perfekt. Jag brukar använda olika färger på lapparna jag har uppe, det gör allt mycket roligare. 
Sen när man är klar med något eller lämnat in uppgiften då är det bara att riva bort lappen, skrynkla ihop den och slänga i sopkorgen! Jag älskar den känslan när man gjort klart något. 
 
 

we heart it-jul inspo

Jag några inlägg planerade men jag har inte tid att fixa inför inläggen och det gör mig frustrerad. 
Men nu kommer ett litet snabbt inlägg-lite jul insperation. 
 
  
 
 Jag älskar att kolla runt på julbilder på weheartit, jag får sådan julkänsla! 
 
Om ni skulle vilja följa mig på weheartit så är det bara att söka på Elin98 så hittar ni nog min användare. 
 

kaneläpplen

Nu tänkte jag tipsa om ett välidgt gott och snabbt snack. Kaneläpplen. 
Det går supersnabbt att göra och det blir super gott! 
 
Såhär gör man: 
 
Börja med att plocka fram allt du behöver.
En skärbräda, en kniv, en kärnurtagare (valfritt, vet inte vad det heter), en burk med lock, socker, kanel och såklart äpplen. 
 
Kärna ur eller skär ur kärnhuset från äpplerna. 
 
 
skär bitar av äpplet, hur stora de blir avgör du.
 
Lägg bitarna i burken och strö över kanel och socker.
 
 
Skaka!
 
Ät och njut!! 
 
 
 
 
 
 

Ny design

Hejsan! Som ni ser har jag skaffat en ny design, jag tänkte nu till julen ska det väl vara lite juligare design. 
Jag håller på att prova lite olika bakgrunder, kommer lägga upp olika här nedanför. Så kommentera vilken ni gillar bäst.
 
 
 
Jag kommer kanske att byta tillbaka till den gamla designen när julen är över men vi får se hur det bli då, helt enkelt. 
 
Här kommer de olika bakgrunderna:                     
 
 
 
Dessa tre har jag varlt ut som ni kan rösta mellan om ni vill. Kan hända att jag hittar någon annan jag vill ha men just nu står det mellan dessa tre. 
 
Jag har den mittersta just nu men det är bara provisoriskt, sen ska jag försöka fixa en julig heather också. Men det kommer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planer

Hejsan! Nu tänkte jag dra igång med mina planer och då tänkte jag först berätta för er vad det är för planer jag smider. 
 
Först och främst:
När jag skapade denna blogg tänkte jag att det skulle vara en blogg där jag la ut filmrecensioner och bokrecensioner. Även där jag skulle lägga ut mina historier. (En än så länge). Men nu har jag inte så mycket td att läsa eller se på film (pga skola..) Så det kommer inte ut så många bokrecensioner eller filmrecensioner. 
Som ni kanske märkt har jag börjat skriva om andra saker. T.ex lite inredningstips och pyssel. Jag tyckte det var jätte kul att göra de inläggen så det kommer jag nog fortsätta med. 
 
Men nu till planerna:
 
Jag älskar julen och förra julen hade jag en julblogg. Jag ville göra något liknande iår också men eftersom jag redan har en blogg så tänkte jag först att jag skulle skapa en ny och bara uppdatera denna lite då och då men sen ångrade jag mig. Jag ville inte börja på en ny, så jag tänkte jag gör denna blogg till en julblogg. Alltså namnet kommer vara samma och jag kommer fortfarande skirva recensioner när jag läst/sett något. Men jag kommer fixa en juldesign och jag kommer skriva mer om julsaker.
Så nu i fortsättningen kommer jag börja skriva mer julsaker, tex julklappstips, julinredningstips, och bara allmänt om julen. Det kommer alltså förhoppningsvis bli mer uppdatering ochmer julkänsla. 
 
Jag ser fram emot att börja med desssa planer, och jag hoppas ni också gör det. 
 
Jag tänkte eftersom nu är det mindre än en mpnad kvar till jul så då tyckte jag det var dags att dra igång planerna. 
 
Detta var bara ett info-inlägg men snart kommer mer julinlägg! 
 
 
En julbild frpn weheartit, tyvärr har ingen snö kommit där jag bor än.. Men förhoppningsvis kommer det snart. 
 

Mörka makter- Kapitel 6

En månad kvar till jul! Äntligen börjar det närma sig. 
För att fira denna dag så får ni ett nytt kapitel av Mörka makter. 
 
Vet att det varit lite segt i början men nu börjar mer hända. 
 
Hoppas ni tycker det är bra! 
 

Natalie lämnar sakta sitt hus. Rebecca hade berättat för Natalie hur det brukade gå till hemma hos henne, så föräldrarna inte skulle bli misstänksamma. Rebecca hade också förklarat vart hennes rum låg, så inte Natalie skulle gå till helt fel rum. Natalie kommer in på Rebeccas gata, den är lite sunkigare är hennes men ändå väldigt mysig. Hon närmar sig Rebeccas hus, han tar ett djupt andetag och går in på gården. Grusgången som leder fram till ytterdörren är kantad av många olika sorters blommor som Natalie inte har någon som helst koll på. Hon öppnar ytterdörren och går in i hallen. Hallen är väldigt liten och ganska trång. Skor ligger slängda på golvet och små jackor ligger bredvid. Natalie tar av sig skorna och ställer dem på skohyllan där vissa skor står. Hennes jacka hänger hon upp på en krok som är täckt med andra jackor.

”Rebecca, är det du?” ropar någon inifrån huset. Natalie reagerar inte.

”Rebecca!?” ropar samma röst lite högre den här gången. Natalie förstår nu att det är henne personen menar.

”Ja?” ropar hon tillbaka.

”Vad bra att det var du! Jag behöver din hjälp.” Natalie går sakta mot rösten. Hoppas att de inte märker att det inte är Rebecca. Hon går fram och kommer in till ett kök. Inne i köket står en kvinna vid diskbänken.

”Ja, vad ville du ha hjälp med?” frågar Natalie, kvinnan vänder sig om. Hon stirrar på Natalie. Nu är det kört hinner Natalie tänka innan Rebeccas mamma tar till orda.

”Vad har du i ditt ansikte? Är det smink? Du som aldrig brukar ha smink!” säger Rebeccas mamma och vänder sig om mor diskbänken igen. Natalie andas ut, hon tror jag är Rebecca.

”Uhm, jo. Jag ville bara prova hur jag såg ut i smink.” svarar Natalie och Rebeccas mamma nickar.

”Jo, skulle du kunna städa upp i hallen. Du kanske märkte hur stökigt det var där och jag måste fixa maten.” Natalie nickar och går ut i hallen. Hon plockar upp alla skor och tränger ihop dem på skohyllan. Jackorna hänger hon upp på krokarna. Det ser genast bättre ut och Natalie börjar gå mot trappan som ligger mittemot köket.

”Tack så mycket, det är mat om ungefär en timme!” ropar Rebeccas mamma ut mot hallen. Natalie går uppför trappan, vidare till vänster och sen en dörr där det står Rebecca på med stora bokstäver. Det var inte alls svårt, tänker Natalie när hon öppnar dörren. Rebeccas rum är mycket mindre än Natalies. Sängen står mot ena väggen och mittemot sängen är fönstret. Under fönstret står en stol med kläder hängda över den. En bokhylla och en garderob är också intryckt i rummet. Natalie förstår inte hur man kan leva på en sådan här liten yta. Men är man van så är det säkert inte så svårt. Natalie sätter sig på sängen. På nattduksbordet bredvid sängen ligger det en hel hög med gamla böcker. Natalie tar upp en och bläddrar i den, texten är liten och boken är tjock. Natalie lägger ifrån sig boken på bordet.
Hon och Rebecca hade bytt kläder innan Natalie gick därifrån. Rebeccas kläder var väldigt annorlunda än vad hon var van vid. Mycket mer enkla basplagg och jeans. Natalie går fram till garderoben och öppnar den. Där inne hänger det många fina blusar. Varför använder inte Rebecca dem här? Natalie tar fram en. Det är en långärmad vit topp i mjukt material. Natalie öppnar en låda, där i ligger prydligt ihop vikta jeans i olika nyanser. Natalie går tillbaka till sängen och sätter sig än en gång på den.

Det knackar på dörren och några sekunder senare ropar Rebeccas mamma på Rebecca. Natalie skyndar sig ut från rummet och vidare nerför trappan. I dörröppning står en kille med blont hår. Natalie känner igen honom som killen hon har sett Rebecca gå omkring med i skolan med. Namnet har hon helt glömt bort.
”Hej!” säger han och ler stort mot Natalie. Rebecca hade inte berättat om någon kille alls.
”Hej.” svarar Natalie och ler tillbaka. Vad vill han, har han och Rebecca bestämt något som hon sedan glömt bort att berätta?
”Ska du inte bjuda in Jack?” frågar Rebeccas mamma. Jack, juste det var så han hette.
”Ja, absolut. Kom in.” Jack går in i hallen och tar av sig jackan och skorna. Rebeccas mamma går tillbaka in i köket.
”Är allt bra med dig eller?” frågar Jack. ”Du verkar lite spänd.”
”Nejdå, jag är lite trött bara.” svarar Natalie tveksamt. Vem var Jack, var han bara en vän eller något mer. Varför hade inte Rebecca berättat om honom?
”Har du glömt bort vår filmkväll?” frågar Jack med ett leende.
”Oj, ja. Förlåt mig. Det har varit mycket i huvudet.” svarar Natalie. Jack verkar gå på det och närmar sig trappen där Natalie står kvar.
”Ska vi gå upp eller?” skrattar han fram. ”Eller tänkte du stå kvar här hela dagen?” Natalie står osäkert kvar. Jack går förbi Natalie och vidare upp mot övervåningen. Natalie börjar följa efter Jack som verkar veta precis vart han ska. Han går in på Rebeccas rum och slår sig ner på sängen. Natalie går efter honom in och sätter sig på stolen vid fönstret.
”Så, vilket film ska vi se? Jag tog med lite olika.” Han drar fram olika filmer ur sin ryggsäck. Alla filmer ser väldigt gamla och tråkiga ut, lika som boken som ligger på nattduksbordet.
”Uhm, det spelar ingen roll för mig.” svarar Natalie som är lite osäker på vilken film Rebecca skulle valt.
”Okej, då tar vi den här.” säger Jack med lite fundersam ton. Han håller upp en an de tre filmerna framför Natalie.
”Okej.” svarar Natalie kort.
”Alltså, på riktigt. Hur är det?” frågar Jack. Natalie förstår att hon inte kan vara så tveksam. Då kommer alla märka att något är fel.
”Det är inget, som jag sa: Jag har haft mycket i huvudet.” svarar Natalie. Jacka ska precis säga något men då ropar Natalies mamma att det är dags för mat. 


filmrecension- Catching fire

Så igår såg jag alltså uppföljaren till hunger games, så nu kommer recensionen på filmen:
 
Jag brukar ju alltid länka till trailern om när det är en filmrecension eftersom jag inte alls är bra på att förklara och jag vill inte berätta allt som händer för er som vill se filmen själva. Men nu har jag länkat så många gånger och i inlägget under finns det en trailer till cathing fire så kolla bara in den. 
Men nu till själva recensionen:
 
Ända sen jag bokade biljetter så har jag längtat så tills det var dags att se filmen. Hela skolan på fredagen gick jag bara och tänkte på kvällen. Sen när jag kom till bion och satte mig i biostolen då var det verkligen dags. Efter mer än ett års väntan så skulle jag äntligen få se filmen. 
Filmen var helt underbar! När filmen var slut var jag helt mållös, jag har aldrig varit så efter en film förut. Jag visste inte om jag skulle göra. Den var såå himla bra! Hela filmen var så bra gjord och hörde verkligen ihop med den första filmen vilket är riktigt bra gjort med tanke på regissörsbytet. Alla skådespelare är verkligen hur bra som helst, kläderna var jättefina. Speciellt klänningen Jennifer har på sig på bilden nedanför. Älskar verkligen den klänningen! 
Hela filmen var helt perfekt, jag vill se den igen och igen. Om man har läst boken innan blir man verkligen inte besviken. Så har du tänkt se filmen, gör det! Du kommer inte ångra dig! 
Jag längtar så efter att filmen kommer ut så man kan köpa den. 
 
 
 
Min biljett från gårdagens underbara upplevelse! 
 
 
 

Fullt upp

Fullt upp även denna vecka, har en nyhetsredovisning imorgon inför klassen och sen på måndag har jag franska prov som jag definitivt behöver plugga till. Men nog om mina läxor och tråk. 
 
JAG SKA GÅ PÅ CATHING FIRE IMORGON!!
 
Denna vecka kan inte bli bättre (Jo, om jag inte haft så mycket i skolan men låt oss inte tänka på det nu) 
Så imorgon ska alltså ja se carthing fire. Jag är sååå glad! Kan inte beskriva min lycka just nu. 
har väntat säkert mer än ett år på att denna dag ska komma och nu är den snart här! 
Jag blir helt skakis av lycka bara jag tänker på det!
 
 såklart kommer jag skriva en filmrecension på lördag, tror inte jag orkar på fredagen. Så det kan ni vänta er. 
Kommer nog inte blogga imorgon, kommer inte ha tid men får jag tid kommer jag såklart uppdatera er en snabbis kanske efter filmen! 
 
Längtar så! 
 
Har ni tänkt se filmen? Eller har ni redan sett den? 

Lycklig!

~gissa vad som finns i denna påse.~
 
 
Idag var jag in på akademibokhandeln och jag köpte nyckeln! 
Jag är såååå glad! Jag har inte börjat läsa den än men det ska jag göra väldigt snart. 
Jag har skrivit ett inlägg tidigare om engelfors-triologin. Ni hittar det inlägget HÄR!!
 
Men nu äger jag den senaste boken!!! Jag är hur nöjd som helst! 
 
Jag köpte min bok på akademibokhandeln för 259:-  lite dyrt men apsolut värt! den är super tjock också vilket är super bra! 
 
Har ni läst engelfors-triologin? 
Har ni köpt/läst nyckeln? 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julkalender

År 203 blir det barna hedenhös uppfinner julen som julkalender. Jag tror det kan bli väldigt bra. Som barn hade jag en stor bok och barna hedenhös och jag älskade verkligen den boken. Så jag tycker det ska bli kul med julkalenderna iår. Jag hoppas verkligen den är bra och man får julkänslor av den. Som tjuvarnas jul som var förr förra året, alltså 2011. Man fick verkligen julkänslor av den. Förra årets julkalender var heöt okej tyckte jag. Men jag kommer ihåg en, skägget i brevlådan, jag har inte så starka minnen av den men det jag komemr ihåg var att det inte alls gav någon julkänsla och det är väldigt viktigt tycker jag. Jag ser verkligen fram emot december. Då händer allt roligt! 
 
Jag har lärt mig hur man lägger in videoklipp nu. Hoppas det funkar för alla. Om inte: http://www.youtube.com/watch?v=s4pNLqkMYKI

Staffli

Hejsan! 
Jag tänkte komma med ett tips, skulle man nog kunna säga. 
Jag hitade gamla lådor under helgen som jag gick igenom och då hittade jag ett litet staffli. 
Som ser ut sådär.
 
Jag tänkte att jag skulle göra något kreativt att sätta på stafflit. Kanske något juligt. Jag tror jag ska göra det under veckan om jag får någon idé men tills dess kom jag på en annan grej man kan använda stafflit till: 
 
 
Man kan sätta på mobilen på den! Om man ska kolla på tex youtube eller något annat på mobilen kan man sätta upp den på stafflit. Om man har mobilen på bredden så kan man även ändra det bakersta benet på staffliet för att på mer lutning.
Såhär tex:
 
Jag vet inte riktigt vart man kan få tag i ett sådant här litet staffli men jag tror inte ddet är så svårt. Jag tänkte faktiskt att jag skulle prova att göra mitt egna lilla staffli om jag får tag på allt jag behöver. Det kan inte vara så supersvårt. Men om jag provar och lyckas kommer jag såklart dela med mig här på bloggen hur man gör. 
 
 
 
 
 
 

Mörka Makter- Kapitel 5

Söndag igen vilket betyder ännu ett kapitel! 
Hoppas nu kommer gillad det:
 

Rebecca går långsamt genom området Natalie bor i. Alla husen ser så exklusiva ut. Rebecca önskar att hon bodde här istället för sin gata med gamla ruckel, jämfört med det här. Rebecca går längs med gatan, hon började titta på brevlådorna så hon skulle komma rätt. Hon visste sedan innan att Natalie bodde i de finare områdena i stan, nu gällde det bara att hitta rätt hus. Hon går till vändplanen och är nästan på väg att vända om för att se om hon har missat huset, när hon ser ett namn hon känner igen. Asplöv. Är inte det Natalies efternamn? Rebecca var inte säker men om det stod efternamn så var Asplöv det enda hon hade en liten aning att det kan vara Natalie. Rebecca går på grusgången fram till dörren och ringer på dörrklockan. Hon lyssnar efter rörelse inne i huset och hon hör steg.

”Hej!” Rebecca blir lättad av att det är Natalie som öppnar.

”Hej!” svarar Rebecca. Natalie öppnar dörren och välkomnar Rebecca in.
När Rebecca går in genom dörren blir hon häpen, hon trodde att det skulle se lika exklusivt inne som ute men inne hos Natalie ser det ännu bättre ut än i Rebeccas tankar.  Natalie går upp för den stora trappen mitt i hallen. Rebecca står kvar och beskådar den stora hallen. En stor glaskrona hänger i taket och på väggarna sitter fotografier på två små barn. Natalie står i mitten av trappan och väntar på Rebecca.
När Rebecca går in i Natalies rum tappar hon hakan. Natalies rum är nästan lika stort som Rebeccas vardagsrum där hemma. Vid väggen står en stor dubbelsäng, bäddat med vita lakan och jätte många kuddar. Mot fönstret står ett stort skrivbord. Rebecca går fram till fönstret, utsikten är fantastisk. Natalie har utsikt över deras trädgård och bortom det en liten sjö och massa berg. Rebecca har aldrig varit inne i ett så lyxigt hus. Natalie har satt sig ner på sängen.

”Så, vad tycker du?” frågar Natalie och skrattar till.

”Det är helt otroligt fint!” Rebecca sätter sig på sängkanten. Natalie skrattar.

”Har du någon familj?” frågar Natalie och sätter sig i skräddarställning mitt på sängen.

”Japp, två föräldrar och tre syskon.” svarar Rebecca och vrider så hon är vänd mot Natalie. ”Och du?”

”Ja, här bor min mamma och min lillebror.” Natalie ser sorgsen ut i ansiktet och hon tittar ner på sina ben.

”Vart är de nu?” frågar Rebecca och kollar runt mer i rummet. Hon upptäcker en dörr som säkert leder till en garderob eller kanske en egen toalett.

”De har åkt iväg någonstans, som alltid.” Natalie kollar upp på Rebecca och ler. ”Så, jag är nästan alltid ensam.” tillägger Natalie sorgset.

”Alltid? Är inte det ganska skönt? Jag är nästan aldrig ensam, mina två småsystrar skriker och låter hela tiden.” Rebecca suckar.

”Jag fick just en ganska konstig ide.” Natalie kollar på Rebecca som rynkar på ögonbrynen. ”Varför byter vi inte bara?” utbrister Natalie och skiner. Rebecca stirrar chockat på Natalie.

”Byta?” är allt Rebecca får fram.

”Ja, då kan vi prova på hur det är och sen kanske vi lär oss att tycka mer om våra normala liv!” Natalie pratar entusiastiskt och ler med hela ansiktet. ”Vi är ju lika.” Natalie tittar uppmuntrande på Rebecca.

”Okej då, vi byter! 


Ljusslinga

 
 
 
 
 
 
Jag köpte en ljusslinga häromdan och jag satte upp den på min gardinstång. Jag är verkligen jättenöjd med resultatet. Det lyser superfint på kvällarna nu när det blir mörkt så tidigt. Jag köpte min på Rusta för 40:- vilket det verkligen är värt. Slingan är 1,5 meter och räcker runt min gardinstång så som jag ville. Man kan även köpa sådana här på exempelvis Ikea men de jag såg där var mycket dyrare. Det finns också ljusslingor med olika föremål som lyser. Men jag tycker att det passar bäst med vanliga lampor i mitt rum. Man kan sätta på timer så den lyser i 6 timmar och är släckt i 18. Det är verkligen superbra, eftersom jag vill att den ska lysa mellan klockan 4 och 10, men jag kommer inte hem förens halv fem, då sätter den på sig själv. Men jag har inte riktigt figurerat ut hur den finkar än, antingen trycker jag för många gånger på knappen man sätter på lamporna på eller så sätter jag på timern men stänger av den. Hursomhelst så vet jag inte riktigt men jag ska prova sätta på timern idag. Men jag rekomenderar denna ljusslinga, den lyser verkligen jättebra. 
Såklart behöver man inte ha den runt gardinstången utan man kan ha den var man vill. 
 
 
 
 

Tillbaka!

Hej! 
Idag är det fredag och slut på skolveckan, denna vecka har varit riktigt jobbig. Jag har haft två stora prov men bara ett man behövde plugga till. Idag var iallafall det sista provet så nu har jag helgen fri. Så nu kommer jag fortsätta som vanligt att blogga. Har lite inlägg som jag ska fixa som kommer komma upp under helgen och veckan som kommer. Hoppas inte allför många har slutat kolla in här. 
 
Men på tal om annat:
 
NYCKELN SLÄPPS IDAG!!
 
Om ni hade missat det, författarna var på Sf-bokhandeln i Stockholm igårkväll eller idag, inte helt säker, och signerade och sålde böckerna. Hade såå velat vara där men eftersom man inte alls bor nära Stockholm så gick det inte. Jag har inte köpt boken än eftersom jag glömde plånboken hemma idag men ska kanske köpa boken under helgen eller nästa vecka. Är så spänd på att läsa den! 
 
 

Dålig uppdatering framöver

Hej! 
Har inte riktigt varit så aktiv här på bloggen under en tid nu men det är bara för en kort stund. Just denna vecka har jag två prov som jag verkligen lägger all energi på. Plus att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Jag har dock några ideer men det är för tidigt att börja med dem än eftersom de handlar om julen. Men jag kommer nog göra ett separat inlägg där jag kommer skriva om mina planer för bloggen. 
Men det kommer nog fler inlägg som jag gjorde med koppen. Lite guider för saker man enkelt kan göra hemma. Men som sagt det kommer mer närmare jul. Men denna vecka kommer uppdateringen vara dålig, rent utsagt. Men till helgen kommer förhoppningsvis fler roliga inlägg. Så håll ut! 
 
Bild från Warner Brother Studio Tour. 
 

Mörka Makter- Kapitel 4

Söndag igen vilket betyder ännu ett kapitel av mörka makter. 
Hoppas ni gillar det! 
 
 

Natalie vaknar sent nästa morgon, gårdagen med Rebecca var rolig. Natalie kan inte komma på när hon senast hade så roligt med någon. Alla hennes kompisar var bara utseendefixerade och allt de pratade om var hår och kläder. Natalie hade tyckt det var spännande och roligt till en början men nu känns det bara ytligt.

Natalie klär på sig och går till köket. Ingen där. Natalies mamma Annelie och hennes lillebror Linus är nästan aldrig hemma. Natalies mamma har favoriserat Linus, så varje dag nu på sommarlovet har de åkt på morgonen och kommit hem på kvällen. Ibland har de till och med sovit över någonstans och bara struntat i Natalie. Men hon har vant sig. Ibland skriver de en lapp och lägger på köksbordet så hon ska veta att de åkt iväg men idag har de struntat i det. Natalie suckar för sig själv, när deras pappa lämnade dem hade Natalies mamma börjat åka ut på utflykter. Först hade Natalie följt med men sen tyckte hon det vart tråkigt och ville vara ensam hemma, sen dess har Annelie helt struntat i att fråga om Natalie vill följa med. Ibland vill hon bara byta sin familj mot någon mer livlig.

Natalie sätter sig vid matbordet och börjar läsa dagens tidning. Hon sneglar mot telefonen. Alla hennes kompisar är bortresta och hon känner ändå ingen större lust att ringa till någon av dem. Hon tänker tillbaka till gårdagen. Kanske skulle hon kunna ringa till Rebecca. Hon och Rebecca hade bytt hemtelefonnummer igår och nu kommer det väl till pass. Hon slår in numret och väntar på signal.

”Hej, Klaus här.” svarar en i telefonen. Det måste vara Rebeccas pappa, tänker Natalie.

”Hej, det här är Natalie och jag undrar om Rebecca är hemma?” säger Natalie i telefonen.

”Nej, hon är inte hemma just nu. Men kan jag hälsa något.” svarar Klas. Natalie sig lite besviken, hon hade hoppats att hon och Rebecca kunde träffas idag också.

”Säg bara att det var Natalie som ringde.” svarar Natalie och lägger på luren. Hon känner sig otrevlig mot Klaus men hon orkar inte göra annat.

Eftersom Natalie inte har något alls att göra bestämmer hon sig för att gå ut och springa.
Natalie hittar sina träningskläder och drar på sig dem. T-shirten är lite liten men hon struntar i det. För första gången på fem år tar Natalie på sig sina jogging skor sätter upp sitt långa bruna hår i en hästsvans och går ut. Hon springer mot skogen, hon vet att det finns någon slags stig där hon kan springa på. När hon kommer till skogen känner hon sig hemma på något konstigt sätt. Hon har aldrig varit här förutom när hon var liten och hennes pappa tog med henne på picknickar i skogen. Hon drar upp på tempot. Hjärtat slår fortare, hennes puls går snabbare och snabbare. Hon älskade det! Natalie känner endorfinerna spruta ut i kroppen, hon känner sig lyckligare än vad hon har känt sig på många veckor.

När Natalie kommer in ifrån sin springtur är hon trött och har ont i kroppen men hon är stolt över sig själv. Hon tar lite vatten och kollar telefonen. Hon har ett missat samtal. Natalie känner igen numret, det är Rebecca. Hon tar upp telefonen och ringer upp.

”Hej, Rebecca här.” svarar Rebecca i andra luren.

”Hej, det är Natalie.” säger Natalie och tar en till klunk av vattnet.

”Åh, hej!” Rebecca låter glad.

”Jo, jag undrar om du har lusta att hitta på något?” frågar Natalie och går till badrummet.

”Ja, visst. Det skulle vara jätte kul.” svarar Rebecca. Natalie skiner upp.

”Toppen! Uhm, vet du vart jag bor?” frågar Natalie.

”Jag tror det.” svarar Rebecca och småskrattar.

”Okej, kan du komma och en halvtimme?” frågar Natalie och tar fram ett badlakan ur skåpet.

”ja visst, det blir bra!” svarar Rebecca.

”Då ses vi. Hejdå!” Natalie lägger på luren och hoppar snabbt in i duschen. 


Måla din egen kopp

För någon dag sedan kom jag på att jag hade ett gammalt pyssel-kit kvar från när jag var mindre och jag hade en kopp och förger till den koppen så man kunde måla. Så för några dagar sedan så målade jag koppen och nu tänkte jag visa er hur ni kan göra och visa hur min blev: 
 
Först alla saker jag använde: 
 
Den gröna linjalen med cirklar använde jag till att göra runda ringar (Ni kommer förstå mer varför senare) 
En vanlig linjal för att kuna rita raka streck och mäta så alla streck som jag vill ha lika långa blev det. 
En penna att rita med. 
3 saxar i olika storlekar
 
Färg för att måla med
pensel 
koppen som jag ska måla på
Och sen ligger det två mallar- skulle egentligen inte vara med på den bilden men det blev så och då är det bara att göra det bästa av situationen. Jag använde den gröna cirkel-linjalen för att skapa ringarna till glasögonen och ärret ritade jag det bara som jag ville ha det. Sen klippte jag ut där det skulle vara färg och sen var de mallarna klara. 
 
1. Jag valde att börja med att klipa ut mallar så jag målade rätt när jag väl målade. 
Som jag förklarade på bilden ovan- men jag gjorde även ett till tryck. Som jag tyvärr inte tog bild på. Hade inte riktigt planerat detta i förväg som jag borde ha gjort.
 
2. Sätt på mallarna på muggen där du vill att de ska sitta. 
Jag satte på dem med hjälp av tejp. 
har även ett till tryck som jag nämt innan men kommer bild på det i nästa punkt. 
 
3. Börja måla.
Här kommer då det andra trycket som jag skrivit om. Här har jag målat en liten del av dödsrelik-märket. 
Och här hela märket. Som ni ser har jag ritat lite utanför men det gör inte någonting alls eftersom man tar bort pappret efteråt. 
Och här är även glasögonen och ärret målat. Det är väldigt enkel och roligt att måla när man har mallen- då behöver man inte oroa sig för att rita fel. 
 
4. Låt torka
Man ska låta färgen torka i 24 timmar. Eller iallafall den färgen jag använde behövdes torkas så länge. 
 
5. Stoppa in muggen i ungnen
i ungnen ska den ligga i 25 minuter- men läs alltid bruksanvisningen till färgen för det kan variera. 
 
6. Sen är det bara att låta svalna och sen är det klart! 
 
Och sähär blev det färdiga resultatet! Då är det bara att dricka vad du vill ur den. Jag invigde min nya mugg med varm choklad. 
                                                       
Jag blev jättenöjd med min mugg, planerar att köpa vita muggar för att sedan måla dem. Det var hur kul som helst och muggen blir så unik. 
 
Det kanske inte blev det bästa inlägget men det var mitt första och nästa gång ska jag bli bättre och tänka lite mer i förväg.
Hoppas ni gillade det ändå! 
 
 
 
 

Filmrecension- Pojken i Randig pyamas

Igår såg vi på film i skolan och då såg vi pojken i randig pramas. Eftersom jag tyckte den var så bra tänkte jag att den var värd att göra en recension på. Anledningen till att vi såg den i skolan är för vi jobbar med Andra Världskriget och filmen handlar judt om det- men mest koncentrationsläger. Men nu sätter vi igång med recensionen: 
 
Som vanligt när jag gör filmrecensioner och inte har filmen bredvid mig så jag kan läsa på baksidan hänvisar jag till trailern som ni kan hitta HÄR!!  
 
Jag har läst boken som filmen är baserad på och boken är vekligen så bra, så har ni inte läst den rekomenderar jag den verkligen. 
Jag tycker filmen var väldigt bra gjord och väldigt bra skådespelare. Man får verkligen se en annan bild av allt som hände i andra världskriget eftersom en av filmens huvudpersoner är en nazist. Eller hans pappa är soldat på den tyska sidan och Bruno, soldatens barn, är helt omedveten om vad som händer. Han trodde först det var en bondgård med människor men han hade verkligen fel. Jag tror att de har det bra innanför gallrerna men även där har han fel. Som det verkar i filmen verkade det inte vara någon som var medveten om vad som hände tillslut, förutom soldaterna. Det har fått mig att tänka på att människorna på den tiden visste inte vad det var som faktiskt hände, alltså även tyskarna. Jag fick även veta idag att när kropparna hade blivit kremerade skickade soldaterna brev till de anhöriga till den döda personen son sa att personen hade dött i svår influensa och doktorerna hade gjort allt för att hålla denna person vid liv. VIlket är helt motsatsen till vad som gjorde och vad som hände människorna. 
Men filmen var väldigt fin och tips till er som vill se en film om andra världskriget. Slutet var hemskt, det är allt jag kommer säga. Jag vill inte spoila, men ni kanske förstår vad som händer men iallafall, jag tipsar om denna film trots allt. Den är väldigt bra och får en att tänka efter. 
 

 
 

Cathing Fire

Hejsan!
MAN KAN BOKA BILJETTER TILL THE HUNGER GAMES- CATHING FIRE!!
 
Man har i och för sig kunnat göra det i ungefär en vecka kanske, eller några dagar. Jag har inte bokat biljetter än men planerar att göra det inom snar framtid. Men ifall någon av er missat detta så är cathing fire alltså fortsättningen av the hungergames- eller hungerspelen som den heter på svenska. Om ni inte vet vad det är: Goolga!
Men här komemr olika trailers till cathing fire: 
 
The Hunger Games: Cathing Fire - Exlusive Teaser Trailer 
The Hunger Games - Cathing Fire official Trailer [HD] (2013)  
The Hunger Games: Cathing Fire - Official Trailer #2 (2013) [HQ] 
 
Och även sidan där massor av olika klipp kommer upp
 
Och även en sida där man kan se trailern med svensk text
 
Klicka bara på texten vilket klipp ni vill se så kommer i förhoppningsvis dit.
 
 
Klickar ni på bilden kommer ni till cathing fire bilder på google. 
 
Jag längtar såå mycket till Cathing fire!! 
 
 

Mörka Makter- Kapitel 3

Hejsan! Nu är det redan dags för kapitel 3 av min historia! 
Hoppas ni gillar den! 
 

KAPITEL 3

När Rebecca kom hem på kvällen var hon utmattad, efter att Natalie och Rebecca lämnat sjukhusstugan hade de lärt känna varandra och upptäck att de var väldigt lika. Inte bara till utseendet utan personligheten också. Men de hade märkt att de bodde väldigt olika och på det sättet var de inte alls lika. Natalie var tjejkompisen Rebecca önskade att hon hade. Utslagen på Rebeccas rygg och mage hade lugnat ner sig och de allra flesta var borta.

Det var fullt upp på nedervåningen och Emma skrek. Hon och Rebeccas mamma Rut hade varit och storhandlat och tydligen hade Emma inte fått som hon ville. Ibland ville bara Rebecca byta bort sin högljudda familj mot någon lugnare där man kunde i alla fall få någon lugn stund.

Nästa morgon vaknar Rebecca av solljuset i ögonen. Hennes väckarklocka visar att klockan är 05:00. Hon suckar, hon hade hoppats att hon kunde sova längre. Rebecca är pigg så hon känner inte att hon skulle kunna somna om. Hon går upp och börjar klä på sig. Hon smyger nerför trappan och in i köket. Rebecca vill inte väcka några av sina små systrar som kan bli riktiga åskmoln om inte allt blir som de vill. När hon ätit en liten frukost går hon ut i den varma sommarluften.
Det är nästan inga ute så tidigt på morgonen. Så Rebecca får tid att tänka. Hon tänker på doktorn, Natalie och mest av allt den konstiga drömmen och att hon och Natalie hade haft samma.
Rebeccas tankar avbryts av steg i gruset bakom henne. Det är nästan ingen som går på den här vägen, i alla fall inte när Rebecca är ute och går här och det händer rätt ofta. Rebecca och Jack pratar alltid om vägen som deras väg eftersom de är de enda som använder den. Så det betyder att det måste vara Jack. Rebecca vänder sig om och där går Jack med Sixten. Han ler mot Rebecca och hon besvarar leendet.

”Hej du.” säger han när han kommer närmare. Rebecca ler mot honom.

”Hej på dig själv du.” svarar Rebecca och hälsar på Sixten.

”Jag var och hälsade på dig igår, eller ditt hus men du var inte hemma. Vart var du?” Jack försöker låta allvarlig och håller fram en låtsas mick framför Rebeccas mun. Rebecca anar ett leende i mungipan.

”Åh, jag var bara ute och rånade en bank.” säger hon med samma allvarliga röst. Jack börjar skratta, Rebecca smittas av skrattet och börjar skratta hon också.

”Nejdå, jag var med en kompis.” säger Rebecca och kollar på Jacks ansiktsuttryck. Han ser chockad ut fast som vanligt skojar han bara.

”Vad har du för kompis bortsett från mig.” Han börjar kittla Rebecca precis där hon är jätte kittlig. Hon börjar skrika och skratta. Sixten hoppar runt de och biter Rebecca lekfullt på foten.

”En tjej jag träffade på sjukhusstugan.” Rebecca försöker ta luft men Jack kittlar henne ännu mer och Rebecca försöker ta sig ur Jack stenhårda grepp.

”Sjukhusstugan?” Jack släpper Rebecca och kollar oroligt på henne, den här gången är det inte på skämt. ”vad gjorde du där?” Rebecca hör den verkliga oron i rösten, hon skulle inte ha sagt det där. Det sista hon vill är att oroa alla i onödan.

”Äsch, jag hade bara ont i huvudet och gick dit för att få tag på huvudvärkstabletter.” Rebecca hatade att ljuga för Jack men hon ville inte oroa honom. Rebecca såg att hans oro släppte och hon kände sig ändå nöjd med beslutet.

”Vilken tur!” Jack pustade ut onaturligt högt, han var tillbaka till det normala. Rebecca pustade också ut, glad över att ha Jack som sin kompis.

 


filmrecension- leap year

Hejsan!
Det har kommit ganska många recensioner under denna vecka och här kommer den sista på ett tag, tror jag iallafall. Men denna gång är det filmen leap year. 
Kommer inte förklara så mycket vad den handlar om utan istället lägga ut trailern från youtube: 
HÄRHÄRHÄRHÄRHÄR!!! <---Länk 
Så kolla in trailern!
 
Jag gillade verkligen denna film, den är rolig, romantisk och en aning jobbig för allt går fel. Men jobbig på ett roligt sätt. Hoppas ni förstår mina förklaringar. Den var väldigt rolig, faktiskt och det var det som gjorde filmen super bra! Jag tipsar den verkligen till alla. Huvuspersonens skådespelare som heter Amy Adams är verkligen hur bra skådespelare som helst, hon är vekrligen super! Hon spelar hennes roll så bra, pricken över i:et helt enkelt. 
jag tycker verkligen alla ska kolla in denna film! Tipsar verkligen stor som liten! 
 
 
 

Oktober Favoriter

Hejsan!

Här kommer mina oktober favoriter. Nu när det är första november. Tänkte i fortsättningen försöka lägga ut dessa inlägg den sista dagen av månaden men nu vart det den första november.

Så här kommer mina favoriter för oktober månad:

favorit

bok: Läste genom dina ögon i början av månaden och annars har jag inte läst så många böcker denna månad. Så genom dina ögon blir absolut min favorit bok.

film: Såg ganska många filmer ganska nyss och favoriten är safe heaven. En superbra film som jag verkligen tipsar om. Skrev en recension för några dagar sen så läs den om ni vill veta mer.

låt: Counting stars med OneRepublic. En riktigt bra låt som jag lyssnat väldigt mycket på denna månad.

författare: Blir väl Stephenie Meyer eftersom det är hon som skrivit genom dina ögon.

artist: Katy Perry, har börjat lyssna på hennes nya låtar och de är riktigt bra.

musikgenre: Pop får det bli denna månad, har lyssnat mer på lite catchy-låtar. Om ni förstår vad jag menar.