mörka makter- kapitel 7

1:a advent! 
Nu är det december!! nu är det inte långt kvar till jul! Idag har jag börjat julpyntat mitt rum lite, jag kommer göra ett inlägg på hur man kan pynta till sitt rum i vekcan förhoppningsvis. Men nu för att fira 1:a advent får ni kapitel 7 av mörka makter. 
 

När Natalie lämnade huset hade Rebecca först känt sig väldigt fundersam vad hon borde göra härnäst. Tillslut hade hon bestämt sig för att kolla in huset. Det var mycket större än huset hon och hennes familj bodde i. Hon går igenom köket. Kylskåpet är fullt med gamla foton. Rebecca kollar närmare. Många av korten föreställer en lycklig familj. En mamma, en pappa, en bror och sen Natalie. Rebecca går vidare och kommer in i vardagsrummet, en stor tv sitter uppe på väggen och en stor soffa står framför. Här skulle hon och Jack ha sina filmkvällar. Då kommer hon på, hon och Jack skulle ju ha filmkväll ikväll. Hon hade glömt att berätta det för Natalie. Hoppas hon klarar sig ändå. Rebecca går tillbaka till hallen och uppför trappen och in i Natalies rum. Hon vet inte alls vad hon ska göra så hon letar efter någon bok hon skulle kunna läsa för att fördriva tiden. Natalie har ingen bokhylla alls på sitt rum men Rebecca hade sett en i deras vardagsrum. Hon går tillbaka ner och in i vardagsrummet. Hon går fram till bokhyllan och kollar in titlarna. Ingen riktigt fångar hennes uppmärksamhet så hon drar bara ut en på måfå. Det blev en tjock bok om historia. Rebecca lägger den på soffan och går ut i köket och hämtar ett glas vatten. Sen sätter hon sig och läser boken.

Hon slukas helt upp av historia boken så hon märker inte att dörren öppnas. Rebecca tittar upp när hon hör att det börjar stökas i köket. Hon lägger ifrån sig boken och går in i köket. Vid matbordet står en ganska ung kvinna med kort rött hår, Rebecca tror att det är Natalies mamma trots att de inte alls är lika.
”Hej, gumman! Allt bra med dig?” Natalies mamma kommer fram till Rebecca och kramar om henne.
”Allt är bara bra med mig.” svarar Rebecca när Natalies mamma har släppt taget. Hon Ler och går tillbaka till bordet och fortsätter pyssla med någonting Rebecca inte kan se. Rebecca går tillbaka till vardagsrummet. I soffan sitter en liten pojke men hår ner över öronen. Han har satt på Tv:n och kollar på något barnprogram. Rebecca går till soffan och tar upp boken. Den lilla pojken tittat konstigt på Rebecca. Har han förstått att jag inte är Natalie? Men sen ser Rebecca att han tittar på den tjocka boken i hennes händer.
”Vad är det?” frågar hon då vänligt hon kan.
”Du läser inte.” svarar han kort. Menar han att Natalie inte burkar läsa.
”Jag hade inget annat att göra.” svarar Rebecca och sätter tillbaka boken i bokhyllan. Pojken nickar oh återgår till att titta på tv. Rebecca går tillbaka upp på Natalies rum och sätter sig på den stora sängen. Hon måste ha somnat för när hon tittar på klockan är klockan halv nio. Rebecca känner sig hungrig och går ner till köket. På köksbordet ligger en lapp.
                  Vi åkte och handlade, du sov så djupt så jag ville inte väcka dig. M.
Rebecca öppnar kylen och tar fram en yoghurt förpackning. Hon letar runt i skåpen ett tag innan hon hittar en skål. Hon tar med sig yoghurt-skålen ut på gräsmattan. Kvällen är väldigt varm och Rebecca njuter verkligen. Hon går längre nerför gräsmattan tills hon kommer till en liten berså, hon sätter sig ner på en stol. Plötsligt hör hon något knastra bakom sig. Det låter som något djur men mycket högre. Hon vänder sig om och ser de mörka dimmorna från drömmen. Rebecca släpper skålen och den slår ner på gräset. De mörka dimmorna kommer närmare och närmare. Rebecca försöker springa därifrån men hon står som fastfrusen. Hon sirrar skräckslaget på dimmorna, de börjar linda sig runt henne men inte på samma sätt som i drömmen. Utan de drar henne närmare och närmare buskarna. Hon försöker kämpa emot men hon sitter fast. Hon kan inte göra någonting så hon sluter ögonen och försöker intala sig att det bara är en dröm. När hon öppnar ögonen igen är allting svart runtom henne. Rebecca tar ett djupt andetag, hon andas in dimmorna. Hon börjar känna sig sömnig. Hon sluter ögonen igen och svimmar.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo